Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje, opinie - akcesoria

Testy, recenzje, opinie - akcesoria Kupiłeś ciekawy produkt? Zestaw słuchawkowy, pokrowiec, ładowarkę, itp.? Chciałbyś go opisać? A może chcesz coś, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 25-12-2012, 19:23   #1
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 26
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie Słuchawk do Wildfire S i nie tylko

Witam. Przyszedł czas na kupno nowych słuchawek( moje orginalne mh-600 niestety wysiadły już całkiem z mała pomoca :devil: )
I teraz mam do was pytanko jakie nowe kupić. mh-600 grały bardzo dobrze więc chciałbym kupić coś podobnego. Zależy mi na tym żeby były głośne, grały czysto i był fajny basik. Teraz pytanie jakie słuchawki byście polecili. Oczywiście na jack 3,5 żeby były uniwersalne do wielu telefonów. (Proszę wziąć pod uwagę że HTC Wildfire ma 3 pinowe wejście jack więc wiele słuchawek jest nie kompatybilnych bez przerabiania.
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-12-2012, 22:07   #2
Dawidus520
Uzależniony serwisant
 
Awatar Dawidus520
 
Dołączył: Apr 2010
Wiek: 24
Posty: 1,115
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

To, że wejście jest 3-pinowe to chyba dlatego, że mikrofon jest w standardowym zestawie słuchawkowym. I te 2 na słuchawki + to 1 na mikro. Ale nie jestem pewny. Więc tak. Zależy Ci na cenie, czy na dźwięku? Jak chcesz taniej to Creative EP-630 a jak drożej a lepiej to a-JAYS Four.
Dawidus520 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-12-2012, 22:46   #3
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Soundmagic PL11 są spoko mają fajny bass.
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-12-2012, 22:47   #4
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 26
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Hmmm... Cena... Nie chciał bym przekraczać 70zł ale tą stówkę mogę dać za dobre słuchawki. Muzyki słucham bardzo dużo i zwracam na jakość muzyki i to dla mnie najważniejsze. Jak mam kupić byle gówno za 20zł to wole tych słuchawek nie mieć. Ostatnio preferowałem orginalne słuchawki do telefonów i grały nawet nieźle. Co myślicie o słuchawkach od htc?
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-12-2012, 22:54   #5
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Zależy jakie chcesz jeżeli dokanałowe to Soundmagic PL11 jeżeli douszne to Sennheiser MX 365 jeżeli nauszne to Sennheiser HD201
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-12-2012, 23:16   #6
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 26
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Najlepiej dokanałowe :)
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-12-2012, 00:20   #7
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Soundmagic PL11 cię zachwyci gwarantuje to ;)
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-12-2012, 09:13   #8
Xiv
Młodzieniec
 
Awatar Xiv
 
Dołączył: Feb 2008
Posty: 159
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Jakiś tydzień temu zakupiłem SM PL11 i z pewnością nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. Polecam każdemu. :)

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Xiv jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-12-2012, 12:11   #9
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 26
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Dobrze decyzja więc podjęta. Kupie Soundmagic PL11. Jeszcze jedno pytanie jak z wytrzymałością tych słuchawek.
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-12-2012, 15:46   #10
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Są metalowe więc o słabą wytrzymałość się nie martw ;)
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-12-2012, 16:48   #11
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 26
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Ok dzięki za odpowiedzi kupuje SM Pl11 :)
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-12-2012, 17:51   #12
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

I słusznie :p
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 27-12-2012, 08:16   #13
rufian1920
Gość
 
Awatar rufian1920
 
Posty: n/a
Domyślnie

Ale kabel w nich jest tragiczny, mnie padly juz 2 pary pl11, z tej starszej serii graly 1,5 roku, z nowszej juz tylko kilka miesiecy. Takze leza mi w szafce i jak bede mial czas to kupie neutriki i pobawie sie w rejacking. Teraz na zmiane uzywam Jays one i SM Es18, powiem ze zdecydowanie lepiej graja es18 od pl11 i kupisz je juz za 55zl;)
  Odpowiedz z cytatem
Stare 27-12-2012, 16:08   #14
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez rufian1920 Zobacz posta
Ale kabel w nich jest tragiczny, mnie padly juz 2 pary pl11, z tej starszej serii graly 1,5 roku, z nowszej juz tylko kilka miesiecy. Takze leza mi w szafce i jak bede mial czas to kupie neutriki i pobawie sie w rejacking. Teraz na zmiane uzywam Jays one i SM Es18, powiem ze zdecydowanie lepiej graja es18 od pl11 i kupisz je juz za 55zl;)
Jak będziesz o nie dbał tak będziesz je miał ;)
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 27-12-2012, 19:30   #15
rufian1920
Gość
 
Awatar rufian1920
 
Posty: n/a
Domyślnie

Slucham muzy gora 20 minut dziennie, nigdy nie wrzucalem ich poplatanych do kieszeni. Dbalem, ale to chinski szajs, mozesz miec szczescie i pograja rok, albo pecha i padna po kilku miesiacach;) dawno sie tak nie usmialem, przy pierwszej parze tych sluchawek kazdemu je polecalem, ale przy drugiej juz zmienilem zdanie.
Druga sprawa, gwarancja: nie naprawia bo wg serwisu jest to uszkodzenie mechaniczne powstale z niedbalosci uzytkownika. Jays`y one naprawili mi bez pierdniecia;)
Aha po co metalowe wykonczenia, ktore nie maja wplywu na wytrzymalosc, skoro masz kiepskiej jakosci przewod.
  Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Wybór słuchawk - Sennheiser MX880 vs inne. yo6 Muzyka & audio 1 16-04-2012 19:53
Cedar jakie słuchawk ii... dam70 Pomocna dłoń - inne pytania 0 31-08-2011 16:12
Różne gry i nie tylko kurn12 Gry - 128x160 12 06-08-2009 21:59
Masa motywów k800i i nie tylko ( nie rapid,speed share xD) lucas_1990 Tematy (skórki, themy, motywy) - 240x320 18 04-04-2009 18:12
Fajne motywy z visty i nie tylko....Wejdz a nie pożalujesz.. K750iiao Tematy (skórki, themy, motywy) 21 23-05-2007 14:40


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2021