Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje, opinie - akcesoria

Testy, recenzje, opinie - akcesoria Kupiłeś ciekawy produkt? Zestaw słuchawkowy, pokrowiec, ładowarkę, itp.? Chciałbyś go opisać? A może chcesz coś, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 15-10-2012, 20:18   #1
barti15
Gimnazjalista
 
Awatar barti15
 
Dołączył: Feb 2009
Posty: 165
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Exclamation Słuchawki nauszne do 70 zł

Witam !
To mój drugi temat w sprawach słuchawek bo nadal nie znalazlem czegoś dla siebie :)
Po zwiększeniu budżetu chcę kupic słuchawki nauszne do 70 zł,wiem że za taki pieniądź nie kupie raczej bardzo dobrych słuchawek ale spróbujcie mi pomóc ;)
Więc tak :
- słuchawki głównie będą grac z Xperia X10 mini pro,więc fajnie by bylo aby grały ze swoją mocą
-muszą byc mocne ściągacze (czy jak to sie nazywa ) aby słuchawki mocno i pewnie trzmały mi sie uszu ;)
-dźwięk
-bas - miękki oraz potężny
-sopran - czysty i wyraźny
Znalazłem 3 pary słuchawek na allegro :
1. PHILIPS SHP2000 --- http://allegro.pl/sluchawki-philips-...692986550.html

2. SONY MDR XD-100 --- http://allegro.pl/sluchawki-nauszne-...674348405.html

3. PHILIPS SHL3000 --- http://allegro.pl/philips-shl3000-wh...689724903.html

Które z tych byście mi doradzali ? Ewentualnie coś od siebie ;) Ale do 70 ZŁOTYCH MAX

Więc powtarzam,słuchawki będą głównie grały z X10 mini pro,oraz będą używane na zęwnatrz,przy natężeniu ruchu.
Pozdrawiam ;)
barti15 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-10-2012, 20:25   #2
seba112
GSM Maniak
 
Awatar seba112
 
Dołączył: Oct 2007
Posty: 2,773
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Pierwsze odrzuć z góry, są otwarte, wszystkie dźwięki otoczenia będą przenikały do środka.W tej cenie to co nie wybierzesz, powinno grać dobrze z X10 MP, jeśli chcesz coś mniejszego to zobacz jeszcze ZX-100.
seba112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-10-2012, 20:47   #3
Abebabeuskin
Uzależniony serwisant
 
Awatar Abebabeuskin
 
Dołączył: Nov 2008
Posty: 1,022
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Ja bym ci polecił sennki hd201, ale lekko wychodzą poza twój budżet, jednak godne uwagi ;)
Abebabeuskin jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-10-2012, 21:23   #4
barti15
Gimnazjalista
 
Awatar barti15
 
Dołączył: Feb 2009
Posty: 165
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

zx 100 patrzylem,zaciekawily mnie,ale nie mam pojecia jak duza jest roznicy miedzy sluchawkami malymi (tj.zx100) a duzymi (shp2000) jesli mozecie to wytlumaczcie ; )
a 201hd poczytam jeszce
barti15 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-10-2012, 21:29   #5
seba112
GSM Maniak
 
Awatar seba112
 
Dołączył: Oct 2007
Posty: 2,773
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Różnica jest w rozmiarze i w wielkości przetworników, jednakże, wygodniejsze będą mniejsze ZX-100, jeśli zamierzasz, je nosić często ze sobą.
seba112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-10-2012, 23:50   #6
Quake96
Magister
 
Awatar Quake96
 
Dołączył: Nov 2008
Wiek: 25
Posty: 346
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Nie wiem czemu odradzacie SHP2000. Miałem je dłuższy czas i były bardzo wygodne. A co do tłumienia otoczenia to tez wypadały całkiem dobrze. Ja tam szczerze mogę je polecić.

- - - Dodano - - -

Nie wiem czemu odradzacie SHP2000. Miałem je dłuższy czas i były bardzo wygodne. A co do tłumienia otoczenia to tez wypadały całkiem dobrze. Ja tam szczerze mogę je polecić.
Quake96 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 16-10-2012, 19:24   #7
barti15
Gimnazjalista
 
Awatar barti15
 
Dołączył: Feb 2009
Posty: 165
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

z tych 3 słuchawek które podałem według danych najlepiej wypadają Sony MDR XD100 ale czytałem recenzje w której są odradzane,dlatego zainteresowałem się Sony MDR-ZX100 i wypadają porównywalnie do XD100 wg danych,ale z opinii użytkowników wychodzi na to że ZX100 mają dość słaby bas,a mi rozchodzi się o to aby był mięciutki :)

teraz pare zdań o seinnheiserach HD201 : ) według danych podanych przez producenta (tj. 21Hz-18000Hz) ciągnął dopiero od dopiero 21 Hz przy czym słuchawki Sony'ego juz od 12Hz (wiem ze ludzkie ucho slyszy dopiero od około 20Hz) ale mysle ze moze to i tak miec jakąs róznice,poza tym są pozytywne opinie o dobrym basie i czystym dźwięku

czekam na dalsze propozycje/podpowiedzi ;) chetnie wysłucham co sądzicie o moim głównym zainteresowaniu sennheiserami oraz sony'm mdr ZX100

- - - Dodano - - -

wybór pada chyba na Sony MDR ZX-100 ponieważ znalazlem naprawdę duzo pozytywnych komentarzy,a wg mnie warte są tej ceny :)
barti15 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Słuchawki nauszne do 200zł kondzik10 Testy, recenzje, opinie - akcesoria 4 01-06-2012 13:59
Słuchawki nauszne Abebabeuskin Testy, recenzje, opinie - akcesoria 18 07-12-2011 17:46
Słuchawki nauszne zioms SPRZEDAM 1 12-11-2010 17:18
Słuchawki nauszne do SE nickram Testy, recenzje, opinie - akcesoria 2 11-11-2010 09:25
Słuchawki nauszne FilipM Testy, recenzje, opinie - akcesoria 3 01-09-2010 20:32


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2021