Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony

Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony Kupiłeś nowy telefon? Chciałbyś go opisać? A może chcesz kupić nową słuchawkę, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 06-11-2011, 12:17   #1
Rahszas
Bobasek
 
Awatar Rahszas
 
Dołączył: Jan 2010
Posty: 11
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie Telefon muzyka/internet

Witam
Od paru lat mam SE c702, który ostatnio zaczął mi się psuć. Nowy telefon potrzebny mi jest głownie do słuchania muzyki i od czasu do czasu do przeglądania internetu. Chciałbym żeby ten telefon służył mi przez najbliższe 2-3 lata. Zastanawiam się nad modelami:
-SE Live with Walkman
-SE Mix Walkman
-SE Xperia X8
-Samsung Galaxy Ace
-Iphone 3g

Na telefon planuję wydać około 700zł, ewentualnie jeśli Live with Walkman wart jest swojej ceny to mógłbym do niego dołożyć więcej.
W grę wchodzą nowe jak i używane modele.
Z góry dziękuje za rady.
Rahszas jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-11-2011, 12:47   #2
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Może samsung galaxy s, tylko żeby kupić go za 700 pln trzeba nieco szczęścia.
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-11-2011, 13:01   #3
seba112
GSM Maniak
 
Awatar seba112
 
Dołączył: Oct 2007
Posty: 2,773
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Ja mam Galaxy Ace i jest to bardzo dobry model, wykonanie na 5+, nic nie skrzypi, nie odchodzi, dzięki użytej pokrywie baterii telefon nie wyleci nam z rąk.Jest wart swojej ceny.
Live With Walkman - też się nad nim zastanawiałem, ale mniejszy ekran, a muzyki słucham na słuchawkach, więc głośniki stereo nie były mi, aż tak potrzebne, mniejszy ekran od Ace, bo 3,2"

Jak masz te 700zł to mógłbyś jedynie dołożyć do SGS, ale jak nie zależy Ci na większym ekranie, rozdzielczości, filmach i grach, to Ace w zupełności wystarcza.
seba112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-11-2011, 14:01   #4
Rahszas
Bobasek
 
Awatar Rahszas
 
Dołączył: Jan 2010
Posty: 11
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Chodziło mi właśnie o słuchanie na słuchawkach, dobre głośniki nie są mi do niczego potrzebne. Do tego w miarę przyzwoite wi-fi do internetu i żeby ten telefon przetrwał jak najdłużej.
Rahszas jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-11-2011, 14:04   #5
seba112
GSM Maniak
 
Awatar seba112
 
Dołączył: Oct 2007
Posty: 2,773
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Wystarczy DSP Manager + PowerAMP i można dostosować dźwięk pod siebie. Jeśli tylko telefon nie upadnie ekranem do dołu, to się nic nie powinno stać, tylko się obije.Tylko musisz wiedzieć, że bateria to max 1-2 dni.
Ace i SGS mają Gorilla Grass, więc jak upadnie to się robi tzw. pajęczynka
seba112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-11-2011, 20:41   #6
eryk2233
Uzależniony specjalista
 
Awatar eryk2233
 
Dołączył: Sep 2009
Wiek: 28
Posty: 2,228
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

iPhone jesli chodzi o słuchawki,najlepszy telefon,internet w sumie tez niezly,ale nie polecam go.
Moge polecić ace lub desire,jesli dolozysz 100zł,to galaxy s
eryk2233 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-11-2011, 23:02   #7
Trex33
Uzależniony serwisant
 
Awatar Trex33
 
Dołączył: Sep 2008
Wiek: 28
Posty: 1,089
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Tez polecam ace, najlepszy z tych co podales. Chyba ze ewenyialnie milestone?

Wysłano z GT-I5800 z użyciem Tapatalk PL (spolszczone przez gusto z samsunggalaxy.eu)
Trex33 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 07-11-2011, 17:33   #8
dudus97
Serwisant
 
Awatar dudus97
 
Dołączył: Sep 2010
Posty: 708
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Albo iPhone 3G albo Galaxy Ace. iPhone to klasa sama w sobie i bardzo ładny telefon ale słaby procesor i rozdzielczość przemawia na niekorzyść. W Galaxy Ace ma trochę lepszy ekran i aparat. Ale jeżeli potrzebujesz telefonu do muzyki to polecam bardziej iPhona.
dudus97 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 07-11-2011, 23:33   #9
eryk2233
Uzależniony specjalista
 
Awatar eryk2233
 
Dołączył: Sep 2009
Wiek: 28
Posty: 2,228
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez dudus97 Zobacz posta
Albo iPhone 3G albo Galaxy Ace. iPhone to klasa sama w sobie i bardzo ładny telefon ale słaby procesor i rozdzielczość przemawia na niekorzyść. W Galaxy Ace ma trochę lepszy ekran i aparat. Ale jeżeli potrzebujesz telefonu do muzyki to polecam bardziej iPhona.
rozdiałka nie jest wcale taka zła.
Jesli miały to juz byc 3g,to polecam soft 3.1.3,ten najnowszy 4.2.1 tnie sie niemilosiernie,brakuje ramu,po prostu masakra...
hmmm a moze by tak pojsc dalej o model? 3gs moim zdaniem daje rade,nie tnie sie,nie zamula.Ciezko bedzie znaleźć nieuszkodzony model.
co do ace,telefon jest śliczny,jak dla mnie,chyba nawet wykonany lepiej od sgs 1.Miałem okazje sie pobawić,sprawia wrażenie bardzo dobrego telefonu.czytałem,ze sa problemy z lepszymi grami
eryk2233 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 08-11-2011, 05:49   #10
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Wcale nie tak trudno znaleźć 100 % sprawnego 3gs za 700 zł- ja raz w bdb stanie za właśnie tyle widziałem na allegro.
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 11-11-2011, 09:14   #11
krzysiek541991
Moderator
 
Awatar krzysiek541991
 
Dołączył: Oct 2008
Skąd: LJA/JAR
Wiek: 30
Posty: 3,093
Podziękował: 0
Podziękowano: 6
Domyślnie

ja bral bym galaxy Ace jestem jego zwolennikiem xD
krzysiek541991 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
telefon przez internet? Leito000 Plus 4 04-12-2012 17:38
Internet Telewizja Telefon Adi>33'driver' Hyde Park czyli cała reszta :) 3 15-02-2012 21:30
Jaki telefon ? (Aparat, Muzyka) Staś Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 2 23-02-2011 16:57
Internet przez telefon Zehar Pomocna dłoń - inne pytania 3 24-07-2010 19:31
Telefon - muzyka + aparat + flash max 500/600zł _StaSZek_ Pomocna dłoń - inne pytania 19 21-06-2010 21:50


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2021