Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony

Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony Kupiłeś nowy telefon? Chciałbyś go opisać? A może chcesz kupić nową słuchawkę, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 22-08-2011, 21:49   #1
razor7
Super Użytkownik
 
Awatar razor7
 
Dołączył: Mar 2008
Posty: 5,861
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie Tani dobry telefon

Potrzebuję taniego telefonu za max 200zł.
Wymagane:
- obsługa kart MicroSD 8GB,
- jack 3.5mm,
- wytrzymała bateria.
razor7 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 22-08-2011, 21:51   #2
seba112
GSM Maniak
 
Awatar seba112
 
Dołączył: Oct 2007
Posty: 2,773
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Nokia 2700, 7230, 5230, przy odrobinie szczęścia 5800, N81.
Sony Ericsson Elm, Zylo.
seba112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 22-08-2011, 23:54   #3
Pipcik
Super Użytkownik
 
Awatar Pipcik
 
Dołączył: Jan 2009
Wiek: 25
Posty: 3,103
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Elm nie ma 3,5mm. Może Cedar, 5130/5310 xm ?
Pipcik jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-08-2011, 21:38   #4
ignac112
Uzależniony serwisant
 
Awatar ignac112
 
Dołączył: Jun 2007
Wiek: 28
Posty: 990
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Dobrze poszukasz to N82 bez papierow znajdziesz, samsung i450 - bateria powinna trzymac 4 dni.
ignac112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-08-2011, 22:57   #5
dudus97
Serwisant
 
Awatar dudus97
 
Dołączył: Sep 2010
Posty: 708
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Nokia 5130xm, 5230, Samsung Monte, to chyba 3 takie dobre które Ci będą odpowiadać...
dudus97 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 10:07   #6
razor7
Super Użytkownik
 
Awatar razor7
 
Dołączył: Mar 2008
Posty: 5,861
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Po co mi dotyk? Wtedy telefon będzie trzymał krócej. Nie potrzebuję bajerów typu system czy dotyk, wystarczy to co napisałem na początku. Dobrze by było, aby każdy wybór był uargumentowany.
razor7 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 10:40   #7
dudus97
Serwisant
 
Awatar dudus97
 
Dołączył: Sep 2010
Posty: 708
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Miałem Nokie 5800xm i trzymała mi 5 dni. Jedyny telefon jaki mam w głowie i bedzie Ci odpowiadał to Nokia 5130xm. Ma 3.5 mm, nie wiem jak z baterią ale jak dokupisz nową to powinna dać radę. Nie wiem też czy obsługuje karty 8 GB. Dlatego polecam Ci Nokie 5230. Może i ma dotyk ale nie zjada dużo baterii, a do tego masz 3.5 mm i karta 8 GB wejdzie.
dudus97 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 10:43   #8
SE_pomoc
Magister
 
Awatar SE_pomoc
 
Dołączył: Sep 2010
Posty: 439
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Pipcik Zobacz posta
Elm nie ma 3,5mm. Może Cedar, 5130/5310 xm ?

Cedar ma 3,5mm, ale jego bateria nie jest taka wytrzymała.
SE_pomoc jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 10:57   #9
karoluss91
Uzależniony serwisant
 
Awatar karoluss91
 
Dołączył: Sep 2008
Posty: 1,391
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

nokia x2 - bateria niezła, wejście 3,5 mm jest a i karte 8gb na upartego upchniesz
do tego stosunkowo nowy model w porównaniu choćby do 5130xm.
karoluss91 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 11:44   #10
Pipcik
Super Użytkownik
 
Awatar Pipcik
 
Dołączył: Jan 2009
Wiek: 25
Posty: 3,103
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

właśnie zapomniałem o X2 ;) Więc,

X2 - prosty muzyczny telefon bez bajerów i innych niepotrzebnych rzeczy, 3,5 mm bateria będzie trzymać na skraju normalności, przy zwykłym użytkowaniu 3-4 dni. 8GB powinno udźwignąć, nowy model więc powinien dać radę.

5130/5310 XM - To co na górze wykluczając to że to są nowe modele ;) Nie wiem jak z 8 GB ale pełną 4 gb bez problemu.

Cedar - 3,5 mm wygodny w użytkowaniu, cichy na głośniku i to jest jego minusem ale jak ktoś na głośniku nie słucha to nie ma problemu. Walkman 4 oraz takie tam greenheartowe bajery. Co do baterii, mój kolega ma ten telefon, który prawie nie ma chwili odpoczynku, albo siedzi na nim na gadu albo gra albo muzyki słucha i wtedy bateria starcza mu na 2 dni i całą noc z 2 na 3 dzień, rano już padnięta. A gdyby go na skraju normalności używał to myśle z 5 dni.

Wszystkie telefony mieszczą się w tych 200 zł. ;)
Pipcik jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 20:20   #11
razor7
Super Użytkownik
 
Awatar razor7
 
Dołączył: Mar 2008
Posty: 5,861
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

A co sądzicie o Nokii C1-02?
Jak już pisałem nie potrzebuję aparatu, gier czy aplikacji. Najważniejsze aby wymienione wymogi były dobrze spełnione, tj. bateria była wytrzymała (5 dni przy normalnym użytkowaniu), mógł odtwarzać muzykę (mp3) i miał wejście na karty MicroSD i obsługiwał wersje 8GB. A telefony wyżej wymienione nie mają dobrej opinii na temat baterii. Chyba, że ktoś ma inne zdanie.

Z wymienionych modeli najlepsza wydaję mi się 2700c. Ile trzyma bateria przy mniej więcej 2h muzyki, 5 smsach, 10min rozmowy?
razor7 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 21:46   #12
seba112
GSM Maniak
 
Awatar seba112
 
Dołączył: Oct 2007
Posty: 2,773
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

4 dni minimum, powinna wytrzymać przy takim użytkowaniu.
seba112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-08-2011, 23:38   #13
Pipcik
Super Użytkownik
 
Awatar Pipcik
 
Dołączył: Jan 2009
Wiek: 25
Posty: 3,103
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Opinie opiniami, każdy inaczej używa telefonu więc każda bateria będzie inaczej działać. Jak szanujesz telefon i od szanującego właściciela kupisz to nie musisz się martwić.
Pipcik jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-08-2011, 17:56   #14
razor7
Super Użytkownik
 
Awatar razor7
 
Dołączył: Mar 2008
Posty: 5,861
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Myślę nad Nokia C2-01 bo akurat jest w promocji. Co o niej sądzicie bo ma dużo dobrych opinii.
razor7 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-08-2011, 18:57   #15
tolek300
Uzależniony serwisant
 
Awatar tolek300
 
Dołączył: Feb 2007
Posty: 1,228
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

ciekawy model. dobre wykonanie,wygodna klawiatura,dość spory wyświetlacz. dodatkowo 3g.
tolek300 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Kupię tani dobry telefon michalbayern KUPIĘ 2 17-12-2012 00:11
Kupię tani dobry telefon michalbayern KUPIĘ 0 27-08-2012 16:06
tani i bardzo dobry telefon:D Pavello94 SPRZEDAM 3 26-01-2011 21:26
Dobry i tani telefon. babas94 Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 4 29-10-2010 23:26
Tani dobry telefon Axerr Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 7 15-12-2009 18:50


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2021