PDA

Zobacz pełną wersję : Szum w glosniku


besanouno
15-05-2013, 19:44
Witam, mam problem z c510 jak odebrałem raz telefon głośnik zaczął głośno "szeleścić". Wcześniej nic takiego nie było, gdy kończyłem poprzednia rozmowę dzień wcześniej to było w porządku, ale od razu gdy odebrałem dziś było słychać ten szum. Akustykę wymieniłem na oryginalna, nic się nie zmieniło, to raczej nie wina głośnika ponieważ jak włączam głośnomówiący jest to samo, wiec musiałyby się zepsuć oba głośniki naraz.

//ml13 Przenoszę do odpowiedniego działu. Poprawiam pisownię na tą ze znakami polskimi.

Abebabeuskin
15-05-2013, 20:41
Próbowałeś przeinstalować soft? Prowizoryczne, ale kiedyś mi z c510 jak wariował pomagało :E

ml13
15-05-2013, 21:36
Również zalecam wgranie firmware od nowa. W w595 miałem to samo i tylko to pomogło. Najlepiej zmieniać akustykę tuż po wgraniu softu ( jak robiłem inaczej mikrofon nie działał ).

besanouno
15-05-2013, 22:07
Próbowałem, od razu po tym właściwie, nawet dwa z różnych źródeł ale nic nie pomogło

yo6
15-05-2013, 22:26
( jak robiłem inaczej mikrofon nie działał ).

To po co wgrywałeś pliki z mic w nazwie??

Do autora: Z tego co pamiętam to sygnał wychodzi z jednego miejsca, więc pewnie któraś z ścieżek się przetarła lub przepaliła. W takim wypadku nawet wymiana nie pomoże.
Odpowiedz proszę, czy przy normalnym odtwarzaniu muzyki jest tak samo.

besanouno
15-05-2013, 22:42
Przy normalnym odtwarzaniu jest wszystko w porzadku, jedynie rozmowy

yo6
15-05-2013, 22:56
W takim razie jesteś pewien że soft wgrał się poprawnie?? Wgrywałeś cały czy tylko część??

besanouno
15-05-2013, 23:00
wgrałem pliki fs i main i czysty custom. Na początku wgrałem soft który miałem już wcześniej, i działał dobrze, teraz jak go wgrałem zamiast napisów pojawiały się dziwne liczby np. zamiast "menu" coś w stylu "R:0750", wgrałem ponownie i to samo. Ściągnąłem inny i działa normalnie oprócz właśnie rozmów

yo6
15-05-2013, 23:07
Te ,,dziwne znaczki" występują przy złym wgraniu języka. Daj log z a2up/omniusa z wgrywania.

besanouno
15-05-2013, 23:11
No tak, pomyślałem że to może być coś z językiem, ale nie ma już problemu bo wgrałem jakiś inny soft. Ale problem pozostaje jedynie z rozmowami

yo6
15-05-2013, 23:17
A może antena lub słaby sygnał. Co słyszy druga strona??

besanouno
15-05-2013, 23:19
Też coś trochę szumi

Ale sprawdziłem jeszcze raz i raczej mikrofon wyłapuje szum z głośnika niż jest uszkodzony, bo słychać tylko delikatny, natomiast w głośniku (w moim telefonie, nie odbiorcy) jest dosyć głośny

yo6
15-05-2013, 23:30
Chodzi mi o to, że jeśli antena byłaby uszkodzona to pewnie byłoby słychać po obu stronach. Spróbuj jeszcze przestawić na samo 3G, a potem na samo 2G.

besanouno
15-05-2013, 23:35
Niestety, nic to nie dało. Nie ma żadnej róznicy