Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Pozostałe systemy > Java > Tunning Sony Ericsson > Platforma DB3150

Platforma DB3150 Modele:
C702, C902, K630, K660, K850, W595, W760, W890, W902, W910, W980, Z750, Z770, Z780


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 15-04-2011, 21:10   #1
Dawidus520
Uzależniony serwisant
 
Awatar Dawidus520
 
Dołączył: Apr 2010
Wiek: 20
Posty: 1,115
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Question - Dziwne Flash Menu ? Jakoś mi nie pasuje jego wygląd.

Witam. Bez zbędnych ceregieli czyli o co chodzi w moim problemie. Otóż w nowym W595, po wgraniu czystego softu i zmodowaniu kilku rzeczy w FS (Czcionka akustyka itp. jedyne co z menu, to zamiast Radia jest menedżer plików, ale to raczej nie wina mojej przypadłości, bo zanim tak zrobiłem, problem już był), mam problem z Flash Menu. Tak jakby "brakuje w nim ikony". 1/3 moich motywów tak ma. O dziwo, nawet te standardowe Splatta i Pastelle mają ten problem. No tyle, że w Splatta nie ma ikonki, a w Pastelle jest "kółeczko" dosłownie rzecz biorąc. Dodam, że normalne menu działa bez problemu, tylko z flash menu tak jest o.O

Tu zdjęcia (przepraszam za jakość, ale patchy nie mam, bo płatne są teraz te zmiany, i nie mam za co zmienić :P)

Splatta:

- Dziwne Flash Menu ? Jakoś mi nie pasuje jego wygląd.

Pastelle:

- Dziwne Flash Menu ? Jakoś mi nie pasuje jego wygląd.

iPhone Orange (zwykły motyw, bez Flash Menu):

- Dziwne Flash Menu ? Jakoś mi nie pasuje jego wygląd.

Widzicie? Tak chyba nie powinno być. Co mam zrobić? (Kiedyś miałem innego W595 i tak nie było, a oprogramowanie wgrałem to samo, identycznie bo na kompie mi zostało od tamtego czasu...) Z góry dziękuję, pozdrawiam, Dawidus520 :)
Dawidus520 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-04-2011, 21:25   #2
obno[X]i
Super Użytkownik
 
Awatar obno[X]i
 
Dołączył: Oct 2008
Wiek: 22
Posty: 4,939
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

edytuj menu.ml na takie, jakie jest podpisane w fm
obno[X]i jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-04-2011, 21:49   #3
Dawidus520
Uzależniony serwisant
 
Awatar Dawidus520
 
Dołączył: Apr 2010
Wiek: 20
Posty: 1,115
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Tzn.? Jak to zrobić? I co zmienić?
Dawidus520 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-04-2011, 22:37   #4
obno[X]i
Super Użytkownik
 
Awatar obno[X]i
 
Dołączył: Oct 2008
Wiek: 22
Posty: 4,939
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

otwierasz flash menu, sprawdzasz kod i piszesz takie, jakie tam jest w menu.ml
obno[X]i jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 15-04-2011, 23:48   #5
Dawidus520
Uzależniony serwisant
 
Awatar Dawidus520
 
Dołączył: Apr 2010
Wiek: 20
Posty: 1,115
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Rozwiązałem to inaczej, bo to nie w menu.ml był problem. Post skopiowany z CentrumSE, bo nie chce mi się drugi raz pisać, a i tak każdy zrozumie o co chodzi ;)

Cytat:
Zamieszczone przez Dawidus520 Zobacz posta
Nie wiem, moim zdaniem nie mieli. Ale problem już rozwiązany. Pokombinowałem z Customem i pierw udało mi się zrobić, by była ta ikonka Flash Menu (PlayNow) i w normalnym menu, ale były też linki SE, a tych nienawidzę. To wywaliłem wszystko i tylko sam plik Customize.xml i preloaded_config.xml wgrałem ale wtedy znowu powrót do przeszłości. Linków SE nie ma, ale Flash Menu znowu ubogie w ikonę. To zrobiłem taki myk, że patrząc po nazwach plików z rozszerzeniem *.itm zdecydowałem, że ten o nazwie CONTENT_DOWNLOAD_HOOK.itm, odpowiada za tą ikonę PlayNow. I nie myliłem się. Po wgraniu go, wszystko było jak chciałem. Flash Menu normalne, z ikoną PlayNow (standardowe menu też) a w multimediach i menedżerze, linków SE, brak :D Wszystko polegało na usuwaniu i wgrywaniu plików oraz zmienianiu nazwy pliku Customize.xml na customize_upgrade.xml by zmiany w Customie się zaakceptowały :) Tzw. metoda "Prób i błędów". Dzięki temu, sam odszedłem co i jak, by było dobrze. Myślę, że przyda się komuś to, co teraz napisałem, jeśli ktoś miał kiedyś taki problem ;)
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc, Dawidus520 :)
Dawidus520 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 16-04-2011, 20:33   #6
hubert123454
Magister
 
Awatar hubert123454
 
Dołączył: Jan 2011
Skąd: Międzyrzec Podlaski
Wiek: 25
Posty: 462
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Po wgraniu nowego menu z plikem "menu.ml" flash menu nie działają po prostu i trzeba wybierać motywy z flash menu czy zmiana menu z plikiem "menu.ml" ja mam menu z Yari i jakoś motywy z flash menu nie są mi potrzebne.

Pozdrawiam ;)
hubert123454 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 16-04-2011, 23:05   #7
Dawidus520
Uzależniony serwisant
 
Awatar Dawidus520
 
Dołączył: Apr 2010
Wiek: 20
Posty: 1,115
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Och Boże, co wy z tym menu.ml? Chyba napisałem, że to nie w tym był problem. Fakt - zmienione menu.ml wpływa na brak ikon we Flash Menu, ale to nie przez to, bo nawet przy orginalnym menu.ml ten problem był. Tu rzecz była w Customie :P
Dawidus520 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-04-2011, 11:01   #8
d1dkkl
Młodzieniec
 
Awatar d1dkkl
 
Dołączył: Apr 2011
Posty: 120
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

tak to blad w customie plusa. Po prostu zapomnieli dodac do menu.ml swojej ikonki wap plus
d1dkkl jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-04-2011, 11:24   #9
Qubi
Specjalista
 
Awatar Qubi
 
Dołączył: Jan 2010
Wiek: 21
Posty: 1,663
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
tak to blad w customie plusa. Po prostu zapomnieli dodac do menu.ml swojej ikonki wap plus
d1dkkl patrz na date ostatmniego posta, i ona niema customa plusa!! on ma czysty, problem rozwiązany, wystarczyło wgrac customa z plikami .itm i edytowac menu.ml
Qubi jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-04-2011, 23:48   #10
Dawidus520
Uzależniony serwisant
 
Awatar Dawidus520
 
Dołączył: Apr 2010
Wiek: 20
Posty: 1,115
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Akurat menu.ml nie trzeba było edytować, ale dobra ;)
Dawidus520 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Tagi
dziwne, flash, menu, pasuje, wygląd

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Czy jak stunignuje swojego k800i to wpłynie to jakoś na jego zywootność? damian1000000 K800i Cyber-shot 3 19-10-2011 20:47
Flash menu menu nie działa. rusex1 W850i 2 23-08-2010 22:31
Zalany K530i sokiem.. Jego dziwne zachowanie Ryżu K530i 0 10-05-2010 22:27
c702 nie czyta muzyki i nie działa flash menu. bubek10 C702 11 17-03-2010 17:11
Dziwne flash menu xmms Platforma DB3150 8 14-12-2008 02:55


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2016