Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony

Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony Kupiłeś nowy telefon? Chciałbyś go opisać? A może chcesz kupić nową słuchawkę, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 08-08-2013, 22:51   #1
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie [OPINIA] SE Live - rozpoczęcie przygody

Krótka opinia na temat Sony Ericsson Xperia Live with Walkman :D Nazwa developerska jest tak długa jak dla skomplikowanej maszyny NASA:P
Tak więc krótki wstęp, do następnej nie długiej recenzji. Poniższa opinia jest z oprogramowania 4.0.4 od Sony.
Ekran:
Nie jestem znawcą ekranów, jednak mogę powiedzieć, że 16 Mln kolorów na 3.2" z rozdzielczością można zobaczyć na prawdę wiele. Posiada dobre kąty widzenia i nawet pod słońcem da się go normalnie używać :)
Multimedia:
Dla tej właśnie kategorii chciałem kupić telefon. Nie zawiodłem się. Głośniki stereo grają głośną i czysto, jak na walkmana przystało. Na słuchawka też doznałem miłych wrażeń. Zdjęcia zrobione w jasnym jak i ciemnym pomieszczeniu wychodzą dobrze. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba :) Nagrywanie w HD to bardzo duży plus, jednak nie miałem okazji jeszcze tego przetestować.
Krótkie podsumowanie:
SE Live to telefon z przed dwóch lat, jednak chodzi jak powinien, posiada fajne funkcje (np. wbudowane motywy) czy miganie diody w rytm muzyki. Nad ekranem jest kilka rzeczy, które pomagają w jego użytkowaniu : dioda, aparat do słit foci itd. Jak mam go w ręku czuję, że trzymam solidny telefon, a nie szit od samsunga :D Więcej już niedługo w mojej recenzji.

Pozdrawiam, ml13 ;)
__________________
[OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 00:03   #2
yo6
SU Moderator
 
Awatar yo6
 
Dołączył: Jul 2009
Skąd: Kozienice/Wrocław
Wiek: 21
Posty: 3,416
Podziękował: 2
Podziękowano: 14
Domyślnie

A się wysiliłeś... Nie lepiej napisać jedną porządną po kawałku czasu z telefonem, niż pisać w częściach i to już po jednym dniu jego posiadania??

PS. emelu XIII, nie ładnie kraść pracę emelowi XIV :P
__________________
30 VI 2010 - pierwszy post; 25 IX 2010 - tysięczny post; dni 7, w tym 13 na koloni + 7 na wakacjach - 1000 postów w 58 dni!
[OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
yo6 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 00:56   #3
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

No tak, bo to było kopiuj-wklej :P Poprawiam :D
__________________
[OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 03:13   #4
mojegygy
Serwisant
 
Awatar mojegygy
 
Dołączył: Jan 2012
Wiek: 21
Posty: 655
Podziękował: 7
Podziękowano: 4
Domyślnie

Wiesz że nazwą developerska jest coconut? A nawet wt19.

Wysłane z mojego MT11i
mojegygy jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 03:39   #5
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Niby tak, ale używa się i tej (Live jest postrzegany jako xperia i słusznie). Gdyż ma nawet w ustawieniach i oprócz logo to w sumie xperia neo v (oprócz ekranu)...
__________________
[OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 14:02   #6
mojegygy
Serwisant
 
Awatar mojegygy
 
Dołączył: Jan 2012
Wiek: 21
Posty: 655
Podziękował: 7
Podziękowano: 4
Domyślnie

Nom. Identyko :d

Wysłane z mojego MT11i
mojegygy jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 14:19   #7
krzysiek541991
Moderator
 
Awatar krzysiek541991
 
Dołączył: Oct 2008
Skąd: LJA/JAR
Wiek: 26
Posty: 3,093
Podziękował: 0
Podziękowano: 4
Domyślnie

Cytat:
Jak mam go w ręku czuję, że trzymam solidny telefon, a nie szit od samsunga [OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
nie zgodze sie z twoimi słowami bo sam miałem kilka samsungów i powiem ze tez są dosyć wytrzymałe jak na telefon z dotykiem
krzysiek541991 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 14:28   #8
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Ja nie mówię, że wszystkie, ale niektóre to masakra... Jakieś pytaniatesty co chcielibyście by było w recenzji?
__________________
[OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 09-08-2013, 14:30   #9
yo6
SU Moderator
 
Awatar yo6
 
Dołączył: Jul 2009
Skąd: Kozienice/Wrocław
Wiek: 21
Posty: 3,416
Podziękował: 2
Podziękowano: 14
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez ml13 Zobacz posta
Jakieś pytaniatesty co chcielibyście by było w recenzji?
Trzynaście sposobów na stałe uwalenie telefonu.
Crush teścik też mile widziany. ;)
__________________
30 VI 2010 - pierwszy post; 25 IX 2010 - tysięczny post; dni 7, w tym 13 na koloni + 7 na wakacjach - 1000 postów w 58 dni!
[OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
yo6 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 19-08-2013, 22:09   #10
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Nie zgodzę się, że ogólnie xperie z 2011 są dobrze wykonane-kupiłem neo v w maju w stanie idealnym, a w październiku srebrne przyciski stały się miedziane podobnie jak ramka, imho xperie z 2012 są o wiele lepiej wykonane-sola po 8 miesiącach noszenia bez żadnych pokrowców wyglądała niemal jak nówka, a nie przywykłem dbać o telefony. Ogólnie sony poprawiło się moim zdaniem w porównaniu do se. I nie wiem co posiadacze lww mają do tych "xperii live"-przecież to walkman.

btw-ile dałeś? Wytrzymujesz jeszcze na tym ics'ie?
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 19-08-2013, 22:57   #11
mojegygy
Serwisant
 
Awatar mojegygy
 
Dołączył: Jan 2012
Wiek: 21
Posty: 655
Podziękował: 7
Podziękowano: 4
Domyślnie

Przecież to Xperia LIVE with walkman :D
A ja na mojej neo v nie mam już w ogólne tej farbki, na żadnych klawiszach :D
Pod pokrywą baterii na prawo os glosnika, pod tym czarnym lakierem tez jest cos miedziany kolor :D. Mialem do wyboru xperie L bo zmieniam tel, ale tak mnie zrazil z kondycją neo v i softem xperii p że biorę lg l9 :D

Edit: Właśnie w tej chwili. Docisnalem tylna klapę z tylu i na napisie xperia z przodu. Nie trzeba naciskać tych przycisków :D wystarczy mocniej obudowę nacisnąć i sie przyciski włączają. Oczywiscie nie dotykam przycisków. Nie wiem czy dobrze to opisałem xd
Wysłane z mojego MT11i
mojegygy jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 20-08-2013, 11:11   #12
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

A ja bez zastanowienia brałbym xperię l, ale zrobisz jak zechcesz. To nie neo v, która nie radzi sobie na ics/jb. LG to jeszcze większy szit.
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 20-08-2013, 13:21   #13
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

ICS na neo v t muł, fakt, ale tyko dlatego, że gpu sobie z rozdziałką nie radzi, imo na lww jest lepiej. Dałem poniżej 300, stan bardzo dobry. Mirekk lww to xperia a update do 4.0.4 tylko to potwierdza. A co do nowego fana to bierz L od sony, bawiłem się l9 i nakładka mnie dobijała, a sam soft nie jest najszybszy ;)

@Mirekk : mój lww spadł mi już kilka raz na płytki z wysokości 1-1.5 metra i nic mu nie jest :)
__________________
[OPINIA]  SE Live - rozpoczęcie przygody
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 20-08-2013, 13:37   #14
mojegygy
Serwisant
 
Awatar mojegygy
 
Dołączył: Jan 2012
Wiek: 21
Posty: 655
Podziękował: 7
Podziękowano: 4
Domyślnie

Neo v z jb sobie radzi, z icsem tylko to mega straszna porazka :D
Juz nie mow ze l9 to takie sobie tez jest :d

Wysłane z mojego MT11i
mojegygy jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Tagi
live, opinia, przygody, rozpoczęcie

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Rozpoczęcie przygody z W910 dragus1208 W910i 2 05-01-2012 00:26
AM-Rozpoczęcie pobierania i... nic hvdy25 Xperia X10 mini pro 2 10-04-2011 16:28
Jak RozpocząćTuning ! POMOCY ! ŁapA Inne, ogólne 0 13-09-2010 15:37
Konkurs na telewizje mobilną rozpoczęty taktak Nowości i plotki 1 11-10-2008 10:05
MobilKing rozpoczął sprzedaż starterów Herki Nowości i plotki 3 24-02-2008 12:33


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2016