Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony

Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony Kupiłeś nowy telefon? Chciałbyś go opisać? A może chcesz kupić nową słuchawkę, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 31-07-2013, 02:48   #1
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie Galaxy S3 vs Xperia V

Który jest bardziej opłacalny?
Który lepiej odtwarza muzykę?
Który dłużej trzyma ma baterii?
Który robi lepsze zdjęcia?
Który jest bardziej wytrzymały (np podczas upadku)?
Który łatwiej się rysuje?
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 31-07-2013, 03:33   #2
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Jaja sobie robisz? 3 wątek w tym tygodniu...zdecyduj się dla twojego i naszego dobra :) Jako że jestem miły (patrz nad gwiazdki po lewej) pomogę Ci i zrobię Ci porównanie :)

Galaxy S3 vs Xperia V

Jak dla mnie na starciu bym wytypował S3, ale czy słusznie?
Czy słabszy konfiguracyjnie telefon, który nie był nigdy flagowcem może sprostać wymagania? Okaże się...

Aparat :
Tutaj samsung się nie popisał. Do dyspozycji mamy aparat o matrycy 8 Mpx z HDR oraz posiada dodatkowy autofokus. Nawet nieźle wystarczy do zrobienia ładnych zdjęć krajobrazów, makro czy fotografowania ludzi :)
Sony postawiło na ilość czy słusznie? Mamy tutaj 13 Mpx aparat z markową optyką co również pozwoli na dobrą fotkę. Ilość pixeli może posłużyć na plus zdjęciom krajobrazowym, gdyż będziemy mieli więcej szczegółów. Moim zdaniem tutaj nieznacznie wygrywa Xperia V.

Stosunek cena/jakość/parametry :
Oczywiście kupując S3 patrzymy w przyszłość gier i innych bajerów.
Model ten dostanie update do androida 5.0, a za to materiały wykorzystane do wykonania są plastikowe i gdy chińczycy go podrabiali właśnie z obudową było najprościej. Xperia V to mocny smartphone wykonany z dobrych materiałów, ale posiada 2- rdzeniowy procesor i porównywanie go z S3 jest śmieszne pod tym względem :) Plus dla galaxy.

Multimedia :
Samsung posiada układ wolfsona (najlepszy na rynku) co czyli go mistrzem odtwarzania na słuchawkach. Czy aby na pewno?
Xperia V wyposażona w system XLOUD + odtwarzacz daje wiele do myślenia, a sama muzyka jest przyjemna i głośna. Sony postarał się pod tym względem. Wynik : Brak zwycięscy

Rysowanie/wytrzymałość, czyli z czym samsung nie dorówna nigdy Sony :
Sony jest wytrzymalszy, gdyż jak pisałem wcześniej samsung został wykonany z tandetnego plastiku oraz ma większy ekran, który przy upadku skruszy się jak szyba w samochodzie, który uderzył z prędkością 200 km/h w mur. Xperia nie jest jakoś specjalnie wytrzymała lecz jest mocniejsza. Plastik od samsunga rysuję się i jest on dobry dla kobiecych rączek, nie to co japońska obudowa.
Oczywiście tutaj samsunga nie ma co porównywać do xperii, która wychodzi zwycięsko w tym starciu.

Bateria :
Tutaj większych różnic nie będzie. S3 posiada baterię 2100 mAh, a produkt sony 1750 mAh lecz galaxy posiada ekran o 0.5 cala większy co można powiedzieć wyrównuję różnice przy czym sony ma różne bajery oszczędzające baterie:) W tej rundzie nikt nie wygrywa.

Mam nadzieję, że pomogłem :) W razie wątpliwości obejrzyj filmik poniżej (niestety nie po PL) ;)

[video=youtube;CshZkETc5SU]http://www.youtube.com/watch?v=CshZkETc5SU[/video]

Mam nadzieję, że docenisz moją pracę, bo trochę mi to zajęło i sam jestem autorem tego porównania:)
__________________
Galaxy S3 vs Xperia V
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 31-07-2013, 09:41   #3
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Ml13

1. Z tego co wiem nie ma limitu zakładanych wątków w ciągu tygodnia przez jednego forumowicza także jaki problem?
2. Zakłada 3 wątek bo jest niezdecydowany, nie chce wy****ć kasy w błoto? pomyślałeś o tym?

Wracając do tematu Xperia V jest lepsza od S3 czemu? V-ka ma lepszy aparat, powinna mniej się rysować choć i tak polecam jakąś poliwenglanówke na wyświetlacz, s3 jest bardziej "ubajerowany" więc bateria w nim będzie krócej trzymała.
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 31-07-2013, 11:31   #4
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Jeśli masz zamiar wgrywać jakieś customy, to zdecydowanie polecam samsunga, bo na pewno ma i będzie miał lepsze wsparcie developerów.
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 31-07-2013, 11:46   #5
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Blade27 Zobacz posta
Ml13

1. Z tego co wiem nie ma limitu zakładanych wątków w ciągu tygodnia przez jednego forumowicza także jaki problem?
2. Zakłada 3 wątek bo jest niezdecydowany, nie chce wy****ć kasy w błoto? pomyślałeś o tym?

Wracając do tematu Xperia V jest lepsza od S3 czemu? V-ka ma lepszy aparat, powinna mniej się rysować choć i tak polecam jakąś poliwenglanówke na wyświetlacz, s3 jest bardziej "ubajerowany" więc bateria w nim będzie krócej trzymała.
Ja tylko mówię, że mógł zmienić nazwę, ale jeśli tak mówisz. Jak bym mi to przeszkadzało to bym mu nie pomógł.
__________________
Galaxy S3 vs Xperia V
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 31-07-2013, 18:38   #6
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Doceniam i dzięki, ale na filmie jest przedstawione, że to SIII zrobił lepszs zdjęcie (zdjęcie jakiegoś kwiatka to było)
EDIT: jeszcze można dodać Galaxy Note I
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 31-07-2013, 19:45   #7
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Nie można :D Note 1 to cegła + nie warta bardziej uwagi niż S3 ;)
__________________
Galaxy S3 vs Xperia V
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 31-07-2013, 20:43   #8
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Jednak masz racje i chyba jednak wybiorę białego S3
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 01-08-2013, 21:46   #9
lichak232
Serwisant
 
Awatar lichak232
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 731
Podziękował: 1
Podziękowano: 0
Domyślnie

Ja osobiście bym brał V, ze względu na to ze jestem fanem Sony(ale to nie wazne ;)), ma lepszy aparat i wytrzymalszy jest, co dla mnie jest najważniejsze, i o ile pamietam to ma tez filtr hałasu, czyli 2 mikrofony które robią bardzo czystą twoja nowe, a np mi sie bardzo podoba w walkmanach clearbass, tego jak dla mnie nic nie przebije ;) chyba nie muszę tłumaczyć, niewiem czy muszę to mówić ale tez jest odporny na wodę i kurz :d
Samsung ma lepszy ekran i jest szybszy ale to mniej wazne jak dla mnie
lichak232 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 01-08-2013, 23:25   #10
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez lichak232 Zobacz posta
Ja osobiście bym brał V, ze względu na to ze jestem fanem Sony(ale to nie wazne
;)), ma lepszy aparat i wytrzymalszy jest, co dla mnie jest najważniejsze, i o ile pamietam to ma tez filtr hałasu, czyli 2 mikrofony które robią bardzo czystą twoja nowe, a np mi sie bardzo podoba w walkmanach clearbass, tego jak dla mnie nic nie przebije ;) chyba nie muszę tłumaczyć, niewiem czy muszę to mówić ale tez jest odporny na wodę i kurz :d
Samsung ma lepszy ekran i jest szybszy ale to mniej wazne jak dla mnie
Też bym wybrał V'ke ale to jego wybór jaki telefon kupi taki będzie miał ;)
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 01-08-2013, 23:32   #11
lichak232
Serwisant
 
Awatar lichak232
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 731
Podziękował: 1
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Blade27 Zobacz posta
Też bym wybrał V'ke ale to jego wybór jaki telefon kupi taki będzie miał ;)
Dokładnie ;)
lichak232 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 04-08-2013, 18:40   #12
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

A co z Samsungiem Galaxy S2? Albo S2+?
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 04-08-2013, 18:57   #13
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

To już lepiej Xperie V, chodź wolałbym ją nawet od S3 :P
__________________
Galaxy S3 vs Xperia V
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-08-2013, 01:27   #14
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Do zamknięcia, zamówiłem już Xperię V w kolorze białym. Dzięki wszystkim za pomoc :)
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-08-2013, 08:35   #15
lichak232
Serwisant
 
Awatar lichak232
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 731
Podziękował: 1
Podziękowano: 0
Domyślnie

I słusznie ;)
Wejdziesz w multimedia i będziesz miał lepsze kolory niż na super amoled plus
Nie będziesz żałować ;)
lichak232 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Tagi
galaxy, xperia

Użytkownicy odwiedzili wątek szukając:
lepszy odtwarzacz galaxy s3 czy xperia z, sony xperia v czy samsung s3 ktory lepszy
Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Xperia M czy Galaxy Core ? cylu1234 Dyskusja ogólna o Android 1 20-11-2013 22:38
iPhone 4 czy Xperia Go czy Galaxy Xcover 2 czy Galaxy Nexus wyspakos Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 6 23-07-2013 00:42
Galaxy Mini Xperia S by krzysiek541991 krzysiek541991 Mój telefon 5 09-12-2012 12:21
SE Xperia X10 vs Samsung Galaxy S hubert007 Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 4 13-02-2011 20:52


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2016