Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony

Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony Kupiłeś nowy telefon? Chciałbyś go opisać? A może chcesz kupić nową słuchawkę, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 23-07-2013, 00:52   #1
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie Jaki telefon

Xperia Go vs L9 vs Galaxy Ace 2 vs Galaxy S Advance vs Galaxy Xcover 2 vs Galaxy SIII Mini vs Xperia Sola vs Desire X vs Iphone 4
Najlepszy z nich do muzyki i najlepszy do robienia zdjęć
Edit #1: dodaję do listy Xperię L
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-07-2013, 01:20   #2
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Jeden chcesz by zamknąć...zakładasz następny by tylko zmienić troszkę treść... Może wyjaśnisz w jakim sensie do muzyki (głośnik / słuchawki) i do jakich zdjęć "słit focie na fejsa" czy artystyczne? Miałem L9 w rękach i powiem, że spora maszyna, a jednak zgrabna :) Dlaczego w tym gronie nie ma Xperii S? Za droga czy nie chcesz?
__________________
Jaki telefon
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-07-2013, 01:40   #3
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

LG L9 miałem okazje pobawić się nim przez kilka minut, zdjęcia robi nawet ładne, muzyke też ogania dobrze ;)
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-07-2013, 03:05   #4
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Tak, bo tytułu nie mogłem zmienić.
Muzyka na słuchawkach i taki w miarę grający głośnik (nie jakieś trzeszczące lub pierdzące gó*no).
A zdjęcia bardziej takie artystyczne, podobne jakie robi Aino (bardzo ładne).
I jeszcze do listy dorzucam Xperię L
Xperia S jest już dla mnie starym modelem.
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-07-2013, 03:10   #5
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Ale wiesz, że bije ona wszystkie modele co podałeś i robi b.ładne zdjęcia? Jeśli zależy Ci tylko na nowości to L robi fajne fotki i muzyka dzięki XLOUD + jest przyjemna :)

Ps. Zły dział. 48h na poprawę.
__________________
Jaki telefon
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 23-07-2013, 09:49   #6
krzysiek541991
Moderator
 
Awatar krzysiek541991
 
Dołączył: Oct 2008
Skąd: LJA/JAR
Wiek: 26
Posty: 3,093
Podziękował: 0
Podziękowano: 4
Domyślnie

ja brał bym s3 mini bawiłem sie nim jakiś czas i powiem fajny telefon jak i do muzyki aparat jest przeciętny jak w każdym smart fonie ze średniej pułki cenowej ale według mnie z tych podanych wyżej ja wybrał bym s3
krzysiek541991 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 25-07-2013, 22:41   #7
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Bierzesz fona na umowę czy za gotówkę? Bo jeśli za kasę to napisz jaki masz limit, bo sądząc po dodaniu do listy xperii l to 800-900, a za tyle można polować na wielkiego siii, nie wiem jak ze zdjęciami, ale ma jakiś chip muzyczny i ogólnie to dobry fon.
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-07-2013, 00:45   #8
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Jeśli chodzi o "chip muzyczny" to dokładnie jest układ wolfsona i to faktycznie najlepsze rozwiązanie jeśli lubisz słuchać na słuchawkach :)

Cytat:
Zamieszczone przez krzysiek541991 Zobacz posta
wątpie czy za cenę 800-900 zł kupi s3 w dobrym stanie
Ja również, ale czasem się zdarza :)
__________________
Jaki telefon
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-07-2013, 09:43   #9
krzysiek541991
Moderator
 
Awatar krzysiek541991
 
Dołączył: Oct 2008
Skąd: LJA/JAR
Wiek: 26
Posty: 3,093
Podziękował: 0
Podziękowano: 4
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez mirekk Zobacz posta
Bierzesz fona na umowę czy za gotówkę? Bo jeśli za kasę to napisz jaki masz limit, bo sądząc po dodaniu do listy xperii l to 800-900, a za tyle można polować na wielkiego siii, nie wiem jak ze zdjęciami, ale ma jakiś chip muzyczny i ogólnie to dobry fon.
Cytat:
Zamieszczone przez ml13 Zobacz posta
Jeśli chodzi o "chip muzyczny" to dokładnie jest układ wolfsona i to faktycznie najlepsze rozwiązanie jeśli lubisz słuchać na słuchawkach :)
wątpie czy za cenę 800-900 zł kupi s3 w dobrym stanie
krzysiek541991 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-07-2013, 16:07   #10
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Stary galaxy s ma voodoo sound, który też jest niezły, a fona można mieć za 300zł ;)
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-07-2013, 18:47   #11
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez mirekk Zobacz posta
Stary galaxy s ma voodoo sound, który też jest niezły, a fona można mieć za 300zł ;)
Też bym go do muzyki polecił, ale :

Cytat:
Zamieszczone przez wyspakos Zobacz posta
Xperia S jest już dla mnie starym modelem.
Jeśli tak bardzo Ci zależy na "nowości" to bierz Xperie L (no możesz jeszcze sprawdzić T) ;)
__________________
Jaki telefon
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-07-2013, 20:40   #12
mirekk
Uzależniony serwisant
 
Awatar mirekk
 
Dołączył: Mar 2009
Posty: 1,330
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Ja tam bym wolał wziąć jakiegoś flagowca. Zawsze lepsze wsparcie ze strony producenta i devów, ale zrobisz jak zechcesz.
mirekk jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 29-07-2013, 00:46   #13
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Zmiana planów, nie chcę tworzyć nowego wątku więc piszę tu. Potrzebuję smartfona do dzwonienia (każdy się nadaje), do smsów (każdy się nadaje), do muzyki (equalizer i dobre słuchawki - każdy się nadaje), do internetu (każdy się nadaje) i do dobrych zdjęć (hmm).
Wiem, że lustrzanki robią dobre zdjęcia, ale potrzebuje SMARTFONA z b.dobrym aparatem (zastanawiałem się nad SXT - 13 Mpx).
Mój Aino robi b.dobre zdjęcia, a jego następca musi robić jeszcze lepsze i musi nagrywać filmy przynajmniej 720p przy 30 klatkach na sekunde.
Smartfon nie na abonament, tylko z aukcji internetowych.
Cena: hmm, nie gra roli
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 29-07-2013, 01:12   #14
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Jeśli cena nie gra roli to polecam Ci "jakiegoś flagowca" ;) Xperia Z robi dobre zdjęcia i jest mocna pod każdym względem. Jeśli już nie masz większych wymagań to znakomity aparat ma nokia Lumia 920 ;) Xperia T jest fajna, ale jeśli masz więcej kasy to nie bierz jej :)
__________________
Jaki telefon
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 29-07-2013, 02:06   #15
wyspakos
Student
 
Awatar wyspakos
 
Dołączył: Aug 2009
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wiek: 20
Posty: 231
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Pomijając telefony na WP (Lumie itp) i Symbianie (808, N8 itp)
wyspakos jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 30-07-2013, 08:09   #16
lichak232
Serwisant
 
Awatar lichak232
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 731
Podziękował: 1
Podziękowano: 0
Domyślnie

Nokia 808<- najlepszy aparat w telefonie (wiem ze odpada)
Xperia S, T, Z, ZR mają dobre aparaty, i wszystko oprócz wyświetlacza
lichak232 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 30-07-2013, 08:57   #17
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Znajomy ma xperie Z to narzeka, że w słońcu nic nie widać tak jak na jego poprzednim One X (swoją drogą dobra propozycja), a jego dużym plusem jest aparat mówi ;) Tak więc Zetkę możesz brać jeśli Ci to nie przeszkadza lub One z aparatem w technologi ULTRAPixele (bodajże 4MPx), a jakość jest zadowalająco, a ekran boski :) Co do najlepszego aparatu zgadzam się w 100% lichak232 ;)
__________________
Jaki telefon
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Tagi
jaki, telefon

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Jaki telefon ? Maldivas Pomocna dłoń - inne pytania 13 01-08-2011 23:26
jaki telefon? huSk Archiwum 0 23-04-2009 20:55
Jaki telefon iMaks Pomocna dłoń - inne pytania 5 17-11-2008 16:54
Jaki to telefon szczodros Inne / Ogólne tematy 1 17-11-2008 15:10
Jaki telefon andrzej133221 Pomocna dłoń - inne pytania 3 14-11-2008 13:54


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2016