Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony

Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony Kupiłeś nowy telefon? Chciałbyś go opisać? A może chcesz kupić nową słuchawkę, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 05-06-2013, 15:45   #1
PanCaroWeb
Bobasek
 
Awatar PanCaroWeb
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 25
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie Jaki telefon polecacie?

Witam,
Chciałbym kupić jakiś telefon bez dotyku.
Aktualnie posiadam HTC HD2 i jest na prawdę super. Tyle że ostatnio coś zaczyna szwankować z rozmowami.
Będę musiał chyba go sprzedać bardziej do testów bo jest mega wytrzymały. Android był wgrywany. Kilka razy go "uśmierciłem" przez nieuwagę i dało się go ożywić i działa bez problemu. Także inne systemy też wgra pewnie... może komuś się przyda do HARD testów.

Zastanawiam się nad kupnem K750i (kiedyś miałem :D) albo Nokia 6300. Na allegro K750i nówkę kupi chyba za 180 zł a nokie za 230 zł.

Możecie jakiś telefon polecić? Tak do 250 zł?

Najlepiej z jakimś dobrym aparatem, wifi. Muzyki nie słucham także na to nie zwracam uwagi.

Pozdrawiam
PanCaroWeb jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 15:51   #2
Damiano1234
Zakaz pisania
 
Awatar Damiano1234
 
Dołączył: May 2009
Wiek: 26
Posty: 1,903
Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Domyślnie

K750i zawsze zostanie legenda,bardzo go lubię ale nowego ciężko znaleść,te niby nowe to tak naprawdę używane i doprowadzone to stanu fabrycznego,nowe części.

wysłano z owocu precyzji Sony XPERIA S
Damiano1234 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 16:03   #3
PanCaroWeb
Bobasek
 
Awatar PanCaroWeb
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 25
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Aha ok dzieki za odp. Właśnie zauważyłem że jak pisałem do sprzedających na allegro z zapytaniem czy K750i jest fabrycznie zapakowany to 0 odzewu... :)
PanCaroWeb jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 17:00   #4
Damiano1234
Zakaz pisania
 
Awatar Damiano1234
 
Dołączył: May 2009
Wiek: 26
Posty: 1,903
Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Domyślnie

Ja bym ci jeszcze polecił se w995 telefon kozak, porządny walkman to mój ulubiony telefon, 2 głośniki stereo,aparat 8.1mp,ekran 2.6 cala, jack 3.5 naprawdę polecam,miałem dwa razy ten telefon i zawsze sprawdzał się idealnie.
Damiano1234 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 17:28   #5
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Dokładnie jak Damiano1234 w995 jest fajny ma wifi itp. Ewentualnie jeszcze k800 :D
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 19:20   #6
Pipcik
Super Użytkownik
 
Awatar Pipcik
 
Dołączył: Jan 2009
Wiek: 21
Posty: 3,103
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

W995 to głównie muzyczny telefon ale aparat też daje radę, ma wifi.. więc byłby dobrym pomysłem. Mi się ostatnio udało za 240zł wyrwać W995 w komplecie i stanie idealnym więc do 250 dasz rade znaleźć. Alternatywą może być C905, którego ciężko jest jednak znaleźć w dobrym stanie bo te się rypały jak ruskie czołgi, choć to zależało od daty produkcji. Możesz spojrzeć też na np. SE Elm, którego z całego serca Ci polecam, w dodatku jest tani. Z nokii w tej cenie byś znalazł E72 i wiele innych dobrych nokii. Podaj może więcej wymagań to łatwiej będzie coś wymyślić :) Uważaj tylko na "nowe" stare telefony, jak wyżej wspomniano, one są tylko odrestaurowane. Ciężko jest znaleźć nówkę telefon ze starszej ery.
Pipcik jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 20:15   #7
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Zainwestuj w W995 gniazdo jack 3,5mm w dodatku slider ;) całkiem fajny telefon ewentualnie K850i aparat 5.0mpX :D
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 21:35   #8
PanCaroWeb
Bobasek
 
Awatar PanCaroWeb
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 25
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

w995 fajny no ale niestety nie cierpię rozsuwanych :P
k800 ^^ zastanowię się :P
C905 no też nie bo rozsuwany.. :P

Powiem tak:
Na początku sierpnia wyjeżdżam do Hiszpanii na staż za free i potrzebny mi jest fon. Zastanawiam się czy HD2 sprzedać i kupić z tych zwykłych do 250 zł czy HD2 nie sprzedawać :D czy sprzedać i dopłacić do jakiegoś Samsunga Galaxy? Bo HD2 odpada do Hiszpanii bo potrzebuje mieć sprawny fon przed wyjazdem i w trakcie a coś z tymi rozmowami jest nie tak w nim.

Co do parametrów wiadomo np. Galaxy S2 byłby super do Hiszpanii bo ma niezły aparat dyktafon dotyk itp
Ale jeszcze mi zostało 2 lata szkoły i potrzebuje mieć WiFi w fonie a cała szkoła jest "uzbrojona" w WiFi.

I mam dylemat.. czy wziąć zwykłego fona bez rarytasów takich jak dobry aparat duży wyświetlacz czy w jakiegoś lepszego smartfona zainwestować..


Co do zwykłego fona:
Microsd
Wifi
Aparat +5MPx
Dzwonienie i esy
czasami internet chociaż nie wiem jak jest w tej Hiszpanii z netem..
Zwykły taki boxowy (chyba dobrze nazwałem :D) taki jak np. K750i lub Nokia 6300


hmm lub zamiast tego S2 jakiegoś HTC?
PanCaroWeb jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 21:49   #9
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Jeśli masz kasę na S2 to czemu nie:D A co do zwykłych to k800 i k750 nie mają wifi Może c902 ze zwykłych?
__________________
Jaki telefon polecacie?
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 22:19   #10
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

C902 też nie ma wifi a co do sliderów to też nie tolerowałem(przez samsungi bo były lipne slidery) ale jak nabyłem w995 to zmieniłem zdanie. Chodził naprawdę fajnie i wygodnie się korzystało ;)
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 05-06-2013, 22:22   #11
Damiano1234
Zakaz pisania
 
Awatar Damiano1234
 
Dołączył: May 2009
Wiek: 26
Posty: 1,903
Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Domyślnie

Ja polecam w995 i k800i dwa topowe modele SE.

wysłano z owocu precyzji Sony XPERIA S
Damiano1234 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 06-06-2013, 15:34   #12
Pipcik
Super Użytkownik
 
Awatar Pipcik
 
Dołączył: Jan 2009
Wiek: 21
Posty: 3,103
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Może Samsung Galaxy Ace? mam akurat na sprzedaż za 270zł Dobry telefon.
Pipcik jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Tagi
jaki, polecacie, telefon

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Jaki telefon polecacie ?? piotrek3088 Hyde Park czyli cała reszta :) 6 28-12-2011 09:34
Jaki telefon polecacie? Mikikorona Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 10 15-03-2010 23:08
Jaki telefon polecacie? Maniak150 Pomocna dłoń - inne pytania 2 22-10-2009 20:17
JAKI TELEFON POLECACIE ? aZZiK Pomocna dłoń - inne pytania 26 28-08-2009 13:27
Jaki telefon polecacie?? Wojtekkk69 Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 0 18-04-2008 13:19


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2016