Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie

Wróć   Smartfonik.pl - wiemy wszystko o Twoim telefonie > Wszystko ze świata GSM > Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony

Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony Kupiłeś nowy telefon? Chciałbyś go opisać? A może chcesz kupić nową słuchawkę, ale obawiasz się, czy będzie to trafna decyzja? Zajrzyj tu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 24-04-2013, 00:30   #1
tankmaster
Przedszkolak
 
Awatar tankmaster
 
Dołączył: Oct 2008
Posty: 40
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie Xperia Sola White czy Xperia J - problem w wyborem.

Witam :)
Aktualnie korzystam z SE neo v, ale właśnie kończy mi się umowa i wstępną selekcję dokonałem. Na pewno chcę wziąć SE, ale nie wiem, który z tych dwóch telefonów będzie lepszy. Zależy mi na tym, żeby pracował płynnie, przede wszystkim. Niestety mój neo v często się zacinał. Co możecie mi polecić?
tankmaster jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-04-2013, 01:12   #2
Damiano1234
Zakaz pisania
 
Awatar Damiano1234
 
Dołączył: May 2009
Wiek: 26
Posty: 1,903
Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Domyślnie

Xperie sole miałem teraz mam j. Sola była szybsza jeśli chodzi o wczytywanie czegoś,tak to oba chodzą płynnie,w j znacznie lepsza bateria jest i ekran,lepsze kolory i trochę większy, także głośnik głośniejszy i czystszy. Oglądaj recki na yt i sam zdecyduj który lepszy. Jeśli nie grasz w gry to bierz j,jeśli grasz w te wymagające to sole przez dwu rdzeniowy procesor.

wyklepano z XPERII JOT tapatalkiem
Damiano1234 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 24-04-2013, 01:48   #3
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Niedawno kupiłem Xperie J powiem szczerze że jestem zadowolony, bateria długo trzyma(jak dla mnie), głośnik gra czysto a zarazem głośno ogólnie polecam!
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 00:16   #4
tankmaster
Przedszkolak
 
Awatar tankmaster
 
Dołączył: Oct 2008
Posty: 40
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

A czym różni się Android 2.3 Gingerbread od Android 4.0 Ice Cream Sandwich? Bo jeśli Sola ma 2.3 to można zrobić update? Nie znam się za bardzo na tego typu sprawach.
Czy to znaczy, że jeśli wezmę sobie SE J, to nie będę mógł zagrać w niektóre typy gier?
tankmaster jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 00:39   #5
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Xperia Sola jest wydajniejsza od Xperi J a Xperie Sole można zaaktualizować do Androida 4.0
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 01:14   #6
Damiano1234
Zakaz pisania
 
Awatar Damiano1234
 
Dołączył: May 2009
Wiek: 26
Posty: 1,903
Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Domyślnie

Jotka dużo gier obsługuje,ale gry typu gta vice city chodzą już gorzej.

wyklepano z XPERII JOT tapatalkiem
Damiano1234 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 15:27   #7
pepexio
Serwisant
 
Awatar pepexio
 
Dołączył: Aug 2011
Wiek: 22
Posty: 682
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Tak racja GTA nie uciągnie na wysokich ale na low ciągnie spokojnie;)
pepexio jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 18:27   #8
lucky512
Magister
 
Awatar lucky512
 
Dołączył: Apr 2010
Wiek: 19
Posty: 449
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Miałem na jakiś czas Xperię J(Jot,JjjjxD) i nawet fajna jest,szybko dosyć chodzi,dużo gier działa na niej,bardziej jak dla mnie lepsza od Soli.

3 razy tak,Xperia J przechodzi dalej

PS:Xperia J ma Androida 4.0 jakby ktoś nie wiedział.
lucky512 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 18:47   #9
seba112
GSM Maniak
 
Awatar seba112
 
Dołączył: Oct 2007
Posty: 2,773
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Sola jest bez porównania lepsza, jedyne minusy względem J to mniejszy ekran, trochę gorsze kąty widzenia, kontrast, i gorszą baterię, ale jest o wiele szybsza od woła czyt. XJ.
XJ dostała juz dawno 4.1.2, ale to nawet jej nie pomoże, mając w środku Snapdragona S1.

Wysłano z Galaxy SIII za pomocą Tapatalk 2
seba112 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 19:21   #10
Damiano1234
Zakaz pisania
 
Awatar Damiano1234
 
Dołączył: May 2009
Wiek: 26
Posty: 1,903
Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Domyślnie

Sola od J jest lepsza tylko procesorem i grafiką. Miałem do czynienia z obydwoma i wiem co pisze. Sola ma strasznie słaba baterie,do wieczora musiałem jeszcze baterie ładowac. Pozatym w soli było coś nie tak z głośnikiem dziwne trzaski podczas muzyki były. Powiem tak, jak chcesz grać w gta vc lub inne wymagające tytuły to sola. Jak grasz na kompie to J,bo tak naprawdę to sola będzie lepsza do gier a tak nie różni sie wielce szybkością od j.

wyklepano z XPERII JOT tapatalkiem
Damiano1234 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 19:56   #11
ml13
Specjalista
 
Awatar ml13
 
Dołączył: Dec 2011
Posty: 1,658
Podziękował: 3
Podziękowano: 1
Domyślnie

Wybór jest prosty i to oczywiście sola;) J fajny telefon, ale za słaby. Na xperii soli zagrasz w prawie wszystko i posiada funkcje floating touch;)
Xperia J ma JB, ale sola na 4.0 jest dużo lepsza;)
__________________
Xperia Sola White czy Xperia J - problem w wyborem.
ml13 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 26-04-2013, 20:10   #12
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez ml13 Zobacz posta
Wybór jest prosty i to oczywiście sola;) J fajny telefon, ale za słaby. Na xperii soli zagrasz w prawie wszystko i posiada funkcje floating touch;)
Xperia J ma JB, ale sola na 4.0 jest dużo lepsza;)
Nie każdy chce zrobić ze swojego telefonu przenośną konsole do gier.
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 28-04-2013, 01:18   #13
Damiano1234
Zakaz pisania
 
Awatar Damiano1234
 
Dołączył: May 2009
Wiek: 26
Posty: 1,903
Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Domyślnie

Dla przykładu ja nie gram na telefonie bo od tego mam komputer, telefon mam do dzwonienia,sms,muzyki,filmów i do neta.

wyklepano z XPERII JOT tapatalkiem
Damiano1234 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 28-04-2013, 01:50   #14
Blade27
Magister
 
Awatar Blade27
 
Dołączył: Oct 2012
Posty: 475
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Damiano1234 Zobacz posta
Dla przykładu ja nie gram na telefonie bo od tego mam komputer, telefon mam do dzwonienia,sms,muzyki,filmów i do neta.

wyklepano z XPERII JOT tapatalkiem
Nie tylko ty :P

nati20\\ twój post nic nie wnosi do tematu następnym razem będzie warn.
Blade27 jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Stare 02-05-2013, 00:03   #15
tankmaster
Przedszkolak
 
Awatar tankmaster
 
Dołączył: Oct 2008
Posty: 40
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Domyślnie

Zdecydowałem się na SE J, tak chyba będzie najbezpieczniej i najwygodniej. Dziękuję za Waszą pomoc :)
tankmaster jest nieaktywny   Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Tagi
problem, sola, white, wyborem, xperia

Narzędzia wątku


Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Xperia Sola czy Xperia P puma Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 9 14-04-2013 17:21
Czy sony xperia u dla mine będzie odpowiednim wyborem? Igor0505 Dyskusja ogólna 14 18-11-2012 16:03
Xperia Sola czy Xperia Neo (nie V) waasik Testy, recenzje,video recenzje, opinie - telefony 4 09-11-2012 12:04
Xperia U czy Xperia sola marioxxxx Pomoc w wyborze smartfona/tableta 2 02-10-2012 16:27


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © Smartfonik.pl (SE-Center.info) 2006 - 2016